Gerard Spong

Gerard Spong staat al 50 jaar verdachten in zowel nationale als internationale strafzaken bij. Hij behoort tot de onbetwiste top van de Nederlandse strafrechtadvocatuur. Gerard Spong treedt zowel in feitelijke aanleg (bij rechtbank en hof) als in cassatie (bij de Hoge Raad) op. Meer dan 2.000 cassatiezaken die Gerard Spong behandelde zijn in juridische tijdschriften gepubliceerd. Bekende zaken waarin Gerard Spong optrad zijn de RAF-zaak; de fraudezaak van Rienk Kamer; de zaken van Patrick Kluivert; de Nuenense moordzaak; de hypnose-moordzaak; de LIBOR-zaak; het dodelijke ongeval op de A2; de zaak van de Groninger Bodem Beweging tegen de NAM en diverse geruchtmakende coffeeshopzaken. Gerard Spong is een bekend opiniemaker, publiceerde de juridische thrillers De Breuk en De uitvaartverzorger en gaf in 2018-2019 in ruim zeventig theaters het strafrechtelijke theatercollege "In Vertrouwen". 

 

g.spong@spongadvocaten.com

0203305409

Nieuws Boeken Publicaties

Bernard Sprenger

Bernard Sprenger is sinds februari 2016 als advocaat werkzaam bij Spong Advocaten. Hij behaalde zijn bachelor rechten aan de Universiteit Utrecht en volgde de masters strafrecht en privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij hij in het strafrecht afstudeerde met een specialisatie in het financiële strafrecht. Sprenger is een enthousiaste advocaat, die zich inleeft en zich stevig inzet voor de belangen van de cliënt. Sprenger richt zich voornamelijk op commune strafzaken.

 

b.sprenger@spongadvocaten.com

0628687029

Nieuws Publicaties

Stijn Peerik

Stijn Peerik werkt sinds juni 2019 bij Spong Advocaten. Hij heeft zich aan de Universiteit van Amsterdam gespecialiseerd in het strafrecht. Tijdens zijn studie heeft hij zeven maanden voltijds als stagiair ervaring opgedaan bij het Openbaar Ministerie in Den Haag en Amsterdam. Mede daardoor is hij goed in staat de belangen van cliënten in strafzaken te analyseren en te verdedigen. Mr. Peerik verleent eveneens bijstand bij het procederen tegen de afwijzing van uw VOG-aanvraag (Verklaring omtrent het Gedrag).

 

s.peerik@spongadvocaten.com

0615068638

Jeroen Gunning

Jeroen Gunning werkt sinds 2 maart 2020 als advocaat bij Spong Advocaten en studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie werkte Jeroen als griffier bij de Rechtbank Amsterdam op de afdeling strafrecht, waar hij de strafrechtspraak en de rechtbank van binnenuit leerde kennen. Daarna werkte hij bij Stroobach & Dijkers advocaten in Amsterdam, eerst als juridisch medewerker en sinds 2016 als strafadvocaat. Zijn kennis en ervaring zet hij in met één doel: het behalen van het optimale resultaat in uw zaak.

 

j.gunning@spongadvocaten.com

0653282545

Elizabeth Bijl

Elizabeth Bijl werkt sinds 1 februari 2023 bij Spong Advocaten. Elizabeth studeerde rechtsgeleerdheid en Europese studies (Europees en internationaal recht) aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie werkte zij als buitengriffier bij de sector insolventie van de rechtbank in Amsterdam, waarna zij zich binnen de master Strafrecht uiteindelijk toelegde op het financieel strafrecht. Na het afronden van haar studie werkte mr. Bijl twee jaar als griffier bij de afdeling strafrecht van het Gerechtshof Den Haag, voordat zij in 2020 werd beëdigd als advocaat. Haar opleiding en ruime praktijkervaring als griffier komen mr. Bijl goed van pas bij haar werk als advocaat, omdat zij daardoor weet hoe het er binnen en buiten de rechtszaal aan toe gaat.

 

E.Bijl@spongadvocaten.com

0625503129